Algemene voorwaarden - Hekfabriek Veurne - hekwerk en poorten

Maatwerk uit eigen atelier!
Ga naar de inhoud

Algemene voorwaarden

menu beneden > Technische info
  • Al onze poorten en prijzen op de website zijn excl. 21% btw
  • Poorten zijn inclusief slot, deurkruk en grondgrendel
  • Plaatsing van de poort en automatisatie is in regie (=uurloon)  Automatisatie is exclusief elektrische kabels en bevestigingsmaterialen.
  • Opgegeven prijzen zijn afhaalprijzen in onze atelier te Veurne, Monnikshoekstraat 8.  Wij leveren ook aan huis over heel België
  • Leveringstermijnen bedragen tussen de 10 à 12 weken, afhankelijk van de periode van het jaar kan dit variëren.
  • Wij plaatsen niet bij slechte weersomstandigheden.
  • Alle meegedeelde prijzen zijn onder voorbehoud van druk -en typfoutenGeen verlaagd btw-tarief van 6% voor de plaatsing van een poort.  In de meeste gevallen is het btw-tarief van 21% van toepassing.

Omdat wij vaak de vraag krijgen over het aangerekende btw-percentage bij het plaatsen van een nieuwe poort, hierbij een woordje uitleg en de beslissing van de Btw.

Beslissing nr. E.T. 80398 dd. 01.10.1996

Welk btw-tarief aanrekenen?
Deel van de woning?  Voor het verlaagde 6% btw-tarief is dat essentieel.  Het 6% btw-tarief is immers maar van toepassing op werken in onroerende staat aan een privéwoning van minstens tien jaar oud.  Het gaat dan bv. om een oprit voor zover die de woning verbindt met de openbare weg of werken aan garages of carports, zelfs al zijn die losstaand.

Toegangspoort is een deel van de woning? Als het van de Btw afhangt niet...  De Btw heeft immers ruime tijd geleden beslist dat het plaatsen van afsluitingen, met inbegrip van toegangspoorten, expliciet uitgesloten zijn van het verlaagde 6% btw-tarief.  Muurtjes die evenwel grenzen aan de woning en die geen eigenlijke scheiding of afbakening van de eigendom vormen, kunnen wel aangemerkt worden als deel uitmakend van de woning, evenals hekkens of poortjes die in dergelijke muurtjes zijn ingewerkt.

Plaatsen tegen gevel?  Dat volstaat niet voor de Btw.  De toegeving past zij in de praktijk nl. zeer strikt toe.  Hekken of poorten die niet ingewerkt zijn in muren die grenzen aan de woningen, maar bv. rechtstreeks aan de woning of via een paal in de grond vastgehecht worden (ongeacht het materiaal waaruit die paal is gemaakt, al dan niet aan de woning aangehecht), zijn niet bedoeld in de toegeving van de Btw.  Daarover moet dus 21% btw in rekening gebracht worden.
Terug naar de inhoud